Wijnen
Italië 🇮🇹
Luccarelli Puglia
De telers van Luccarelli kennen hun land heel goed dankzij hun eindeloze ervaring in de wijngaarden. Hun leven gewijd aan ritmes van de natuur, hun handen onvermoeibaar gemaakt door het werk en hun ogen verbergen geheimen van de aarde. Bos voor bos, al onze druiven worden met de hand geoogst en gezond en intact meegenomen naar de kelder, waar de deskundige wijnmakers nauwgezet vinificatie en veroudering uitvoeren, voordat ze de wijn een lang en opwindend leven in de fles geven.
In het Sava-gebied is het klimaat typisch mediterraans met lange, hete zomers, maar voortdurend beïnvloed door zeebriesjes uit twee zeeën, die de wijngaarden koelen. Hier is het gebied overwegend vlak en wordt gekenmerkt door baksteenrode bodems die rijk zijn aan ijzeroxiden uit de onderliggende kalksteen die de wijngaarden een grote aromatische complexiteit geven.
Zuid-Afrika 🇿🇦
Perdeberg
The Dry Land Collection
1940
WIJNBOEREN
VAN PAARDEBERG
In de regio groeide de ontevredenheid over de lage prijzen die ze kregen voor hun druiven van topkwaliteit.
1941
JAN ROSSOUW
Een sluwe lokale boer, suggereerde dat de lokale boeren hun eigen wijn zouden gaan produceren en Perdeberg Cellar werd geboren. De eerste druiven werden in 1942 handmatig geperst.
1944
Het eerste managementteam van de PERDEBERG
Bestond uit de pioniers achter de oprichting van Perdeberg. Ze dienden als ons eerste bestuurs- en managementteam: P. Dreyer (wijnmaker), D. Rossouw (secretaris), W. Lubbe (directeur), J. Rossouw (directeur), S. Dreyer (voorzitter), S. Du Toit (directeur), H Rabie (directeur) en G. Blake (aannemer).
1956
JOSEPH HUSKISSON
Speelden een cruciale rol bij het moderniseren van Perdebergs wijnbereiding methodes en het creëren van een cultuur van uitmuntendheid. Hij werd aangesteld als de eerste fulltime wijnmaker in de naam van Perdeberg in Zuid-Afrika.
1990
EERST NOG EEN PERDEBERG
Met het wijn bereidingsproces bijna perfect, was het tijd om naar de wijngaarden te gaan. De expertise van een wijnboer werd ingeschakeld om te helpen bij het kiezen van de juiste cultivars en het implementeren van ideale druiventeelt- en oogstmethoden. Deze tactiek bleek zo succesvol dat ze al snel de eerste wijnmakerij in de omgeving hadden waarbij meerdere medewerkers fulltime bezig waren met de wijnproductie.
2014
VAT RIJPING FACILITEIT
Naarmate onze premium wijnmarkt bleef groeien, nam de behoefte aan een speciale temperatuur gecontroleerde faciliteit waar wijn zich kon ontwikkelen en rijpen in vaten, toe. De vaten kelder werd gebouwd in 2014 en opgedragen aan Pieter du Toit, een directeur met een lange familiegeschiedenis. Deze vaten zijn de voedende vaten voor onze premium producten, vooral waar onze Dry Land Collection-wijnen zorgvuldig worden vervaardigd.
VANDAAG
In de loop der jaren is er veel geweldige wijn gemaakt in Perdeberg Cellar, geprezen door tal van prijzen, zowel lokaal als internationaal.